Dragi cititori, știm că mulți dintre voi ați îndrăgit rubrica ”Fashion Journalism”, vă mulțumim că ne-ați urmărit și ați apreciat entuziasmul echipei noastre. Vă anunțăm că proiectul continuă, dar în alt format. În continuare vom redescoperi cele mai frumoase, inteligente și stilate jurnaliste din Moldova.

Până ca proiectul să prindă o altă culoare, am decis să realizăm un interviu cu autoarea conceptului ”Fashion Journalism”. Victoria Ungureanu s-a lăsat cu ușurință provocată și a răspuns cu drag la toate întrebările protagonistelor noastre. Să începem!

IMG_5348_edited

-De unde își ia o femeie puterea, inspirația și energia?

-Din lucrurile pe care le oferă, din entuziasmul de a face acel ceva altfel, dar și din doza maximă de iubire care zace în ea. Deși poate să ascundă asta, o femeie fericită este o femeie care iubește, chiar dacă uneori este o iubire neîmpărtășită.

-Dacă ai compara hainele cu anotimpurile, ce anotimp ai prefera și ce haine?

-Primăvara. Rochii în culori calde. Pălării și pantofi.

IMG_5392_edited

-Ce emoții ai avut prima data când ai intrat în My London Shop?

-De acest magazin mă leagă prima experiență de a fi model și de a defila. Am avut cele mai plăcute emoții pentru că am îmbărcat rochii superbe, care erau minunate. Crede-mă, nu găsești în orice magazin o rochie care să îți placă și să ți se potrivească. La ”My London Shop” eu mi-am găsit multe piese vestimentare și sunt extrem de mulțumită.

-Dacă ar trebuie să te reprofileze, ce meserie ți-ai dori să ai?

– Aș alege psihologia, actoria sau muzica. Sunt domenii diferite, dar care îmi par extrem de interesante și care te ajută să îți cunoști personalitatea. Aș alege psihologia pentru că am citit cărți despre psihologia umană, sunt un bun ascultător și îmi place să analizez comportamentul uman.

IMG_5371_edited

Actorie pentru că până la urmă fiecare dintre noi își pune măști diferite și ne place de multe ori să fim alții, decât cei care suntem cu adevărat. Îmi amintesc experiența pe care am avut-o acum câțiva ani, am jucat un rol secundar într-un scurt metraj și încă de atunci am simțit că e ceva ce mi-ar plăcea să fac. De ce muzica? Pentru prima dată am cântat la vârsta de 12 ani în fața colegilor de școală, iar pe parcursul anilor de școală și liceu am tot urcat pe scenă. Deși a fost doar o pasiune și așa va rămâne, muzica e o redescoperire. Îmi redescopăr și acum vocea și învăț să o manevrez în așa fel încât să fie plăcută chiar și atunci când vorbesc.

-Unde te vezi peste 5 ani?

– Ideal ar fi să fac parte din acest piesaj: o familie, 2 copii și un business. În următorii ani îmi doresc să obțin independeța financiară și să am tot timpul din lume pentru călătorii, pentru pasiuni și proiecte îndrăznețe. Să am timp pentru mine și pentru oamenii pe care îi iubesc.

IMG_5273_edited

-Cum te menții în formă?

-Nu fac sport și nici n-am făcut vreodată. Mi-aș dori pe viitor să găsesc timp și pentru sport. Am urcat pe ghetele Kangoo Jumps și mi-a plăcut mult experiența. Nu e pur și simplu sport, ci mai mult, e zâmbet și distracție.

-Cât de importantă e pentru tine ca jurnalista imaginea ta și cât investești în aceasta?

– E importantă. La serviciu adopt un stil simplist. Imaginația mea lucrează doar atunci când e vorba de apariții în public, evenimente și shooting-uri.

IMG_5319_edited

-Ai trecut printr-o serie de schimbări de look, cum te simți mai bine, roșcată sau șatenă?

-Am experimentat timp de 5 ani și acum o lună mi-am zis că ar trebui să mă opresc și să revin la culoarea mea naturală. La început a fost destul de greu să mă obișnuiesc, dar acum sunt foarte fericită că am luat această decizie. Nu contează culoarea părului, a rujului de pe buze sau culoarea garderobei tale, atâta timp cât știi să le porți cu multă încredere și feminitate, totul e perfect!

-Ce femei din lumea întreagă te inspira la capitolul garderobă?

– N-am idoli. Mă inspiră oricine și totodată nimeni. Recunosc, urmăresc site-urile de modă și profilurile de pe rețelele de socializare a unor bloggerițe de modă, încerc să identific ținutele care îmi sunt pe plac și care mi le-aș dori în propria garderobă. Oarecum asta mă ajută să îmi găsesc propriul stil, deși cele mai bune lecții sunt propriile greșeli. Am ținute în garderobă care își așteaptă ziua când vor fi arătate. Așa ajung să fac anumite concluzii și să înțeleg că a fost o achiziție irațională.

IMG_5253_edited

-Ai lansat un proiect demn. După ce criterii ţi-ai ales protagonistele?

-N-a fost niciun criteriu. Îmi place să lucrez cu oamenii profesioniști. Protagonistele ”Fashion Journalism” lucrează în mass media și au acceptat provocarea site-ului Everyday Journalism și a magazinului ”My London Shop”.

-Ce factori influenţează stările tale de creaţie când vine vorba de stilul tău vestimentar?

-Nu pot să spun că am un stil deja bine definit. Lucrez la asta și îmi propun să îmbunătățesc din ce în ce mai mult. Îmi plac combinațiile îndrăznețe, fie că e vorba de culori sau de modelul hainei. Cu ajutorul proiectului ”Fashion Journalism” am înțeles că mintea și inspirația unui stilit bun ne poate ajuta foarte mult să ne regăsim și cred că stilista Ylianna Danko a reușit să înțeleagă preferințele vestimentare ale jurnalistelor și să le expună în niște fotoshootinguri deosebite realizate de fotograful Oxana Guțu.

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilit: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu