Echipa ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop” continuă să redescopere cele mai stilate jurnaliste din Republica Moldova. În această ediție vă invităm să o cunoaștem împreună pe Victoria Bucătaru, director ”Muzz FM”.

9492

-O femeie frumoasă este neapărat o femeie stilată?

-O femeie frumoasă cred că este cea care mă face sa mă opresc pe o clipă sau mai multe asupra ei, cea care provoacă admiraţie, cea care se face remarcată într-un grup sau o mulţime. Este femeia care mă cucereşte printr-un gest sau replică şi a cărei alură o absorb plină de entuziasm. Deci, frumoasă pentru mine nu înseamnă neapărat stilată, dar obligatoriu specială prin ceva anume.

-De la cine ați învățat ce înseamnă stilul?

-De la toţi câte puţin. Observând oamenii din jur şi specificul înfăţişării lor, îţi faci anumite concluzii. E ca şi cum ai sfaturi de modă gratuite dacă ştii cum să remarci corect ţinutele altora.

9540

-Aveți o fiică. Astăzi, cine de la cine învață ce e stilul? Ce lucruri în materie de stil ați învățat-o pe fiică și ce ați învățat dvs. de la ea?

-De fapt, acum eu sunt cea care învaţă multe de la ea. Fiica mea aduce aerul tineresc şi vioi în ţinutele mele, nepermiţându-mi să rămân în urmă în materie de modă. Bineînţeles că atunci când era mică, eu eram cea care o „împachetam” cum credeam mai bine. Faptul că acum ea ştie foarte bine să combine ţinutele ei, mă face să cred că am contribuit la crearea acestor gusturi elevate. Per moment, ne inspirăm reciproc, oferindu-ne una alteia sfaturi, comentarii, dar preponderent…complimente.

9529

-Călătoriți mult. Din ce ați reușit să vedeți, care este țara cu cei mai stilați oameni?

-Cred că cei mai stilaţi sunt la Londra, cu toate că am văzut lume stilată oriunde în lume, şi în Barcelona, Paris, Moscova, Budapesta, Belgrad, Roma, București etc. Oamenii de acolo îşi exprimă personalităţile prin îmbrăcăminte fără reţinere şi orice ţinută e irepetabilă. Oriunde m-aş afla, ochii mei extrag din mulţime ţinutele care-mi sunt pe plac şi care-mi bucură privirea.

9519

-Mi-amintesc bine, la ultima noastră discuție îmi spuneați că vă place mai mult să faceți shopping în Europa. În ce țară shopping-ul a fost cea mai plăcută experiență?

-Totul e simpul. Peste hotare alegerea e mult mai vastă şi shopping-ul nu presupune o necesitate, ci o plăcere, dacă îl abordezi cu corectitudine. Remarc shopping-ul din Barcelona în mod special, unde am văzut o nebunie curată: culori peste culori în care ai o plăcere nemaipomenită să te pierzi.

9506

-Brandul contează? Dar prețul?

-Nu neapărat. Dacă haina mă avantajează, are o stofă plăcută la atingere şi un aspect potrivit mie, cred că brandul şi preţul joacă un rol mai puţin important. Dar şi dacă gândul la ea nu-mi dă pace, evident că nu mai contează nimic.

9497

-Aud des comentarii de genul: femeile din Republica Moldova au probleme la capitolul stil. Dvs. ce credeți? Care e cea mai mare problemă a femeilor din Moldova?

-Apreciez diversitatea stilurilor şi consider că femeile sunt libere să acceseze stilul care îl consideră mai potrivit pentru ele. Şi chiar nu sunt cel mai mare critic în fashion ca să etichetez femeile din Moldova într-un fel anume. Cred că problema cea mai mare este frica de a ne manifesta sau de a fi priviţi într-un anume fel din cauza vestimentaţiei.

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ” Fashion Journalism” în parteneriat cu ”My London Shop”?

-Destul de drăguţ, echipa prietenoasă şi ţinutele prezente în magazin inspirate. Mulţumesc mult pentru invitaţie.

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu