Noua protagonistă a proiectului  ”Fashion Journalism”  este Sorina Știrbu, una dintre cele mai frumoase prezențe din presa noastră. O tânără rebelă, pasionată de jurnalism și stilul  rock. Care sunt secrete ei de frumusețe  și cum și-a schimbat stilul vestimentar de când face jurnalism, aflați din acest interviu.             

_INA9120

-Ai fost mereu stilată? Cum s-a transformat Sorina de când face jurnalism?

-Cu stilul te naști sau îl dobândești în timp. Eu cred că mă aliniez versiunii numărul doi și asta nu ține de câți bani ai în portmoneu, dar de felul în care îți dezvolți singură maniera de a îmbina inteligent hainele. Am trecut printr-o metamorfoză vestimentară lentă, tiptilă, treptată. Erau vremuri când trebuia să port: sacou, cămăși, fuste creion mulate ori pantaloni clasici. Ei bine, nu mă pot rupe în mofturi declarând că nu mi se potriveau, doar că eu nu mă simțeam comod în ele. În timp, s-au schimbat multe, inclusiv și stilul meu. Acum nu pot să-mi dau verdicte singură, or, să-l categorisesc, dar pendulează între un fel de smart casual  în unele zile, în altele e mai punk rock, sau pot să ajung și în extrema de vagabond chic ?

_INA9112

_INA9149

– De ce stilul rock?

-Pentru că mi se potrivește. Sunt liberă în mișcare, sunt eu. Mă definește, așa e firea mea, mai rebelă. Îmi place să experimentez și îndrăznesc să port acum ceea ce pe vremuri mă făcea să exclam: „Doamne, eu n-aș îmbrăca astea.”

_INA8996

-O rockeriță poate fi feminină și sexy? Cum definești tu feminitatea?

-Poate, dacă vrea și dacă mai depune efort întru a excela în calitatea asta de femeie feminină. Feminitatea e o adevarată artă, eu încă mai învăț. O femeie feminină lasă o impresie de delicatețe, blândețe, rafinament. Așa că feminitatea se mai poarta și astăzi e la modă, n-a ieșit din tendințe, nu încă.

_INA9021

_INA9029

-În viziunea ta cât de necesar e ca un jurnalist să fie stilat?

-Ești obligat indirect, or, tu ca jurnalist ești imaginea postului TV, radio, sau al site-ul pe care-l reprezinți la un eveniment, conferință de presă sau interviu exclusiv. Așa că nu ai scuze, trebuie să arăți bine, oriunde, oricând și în orice împrejurare.

_INA9054

-Fiecare femeie are secretele ei de stil și frumusețe. Care sunt secretele tale?

-Nu le am. Eu nu sunt genul de fata care să se înfometeze, ca să arate bine. N-am ținut diete în viața mea, pentru că pot renunța la orice, dar nu și la ciocolată ? Nu merg la sală, am încercat, dar am înțeles ca nu e de mine, îmi place să merg la bazin, or să joc vara tenis de câmp. Am amintit mai sus de ritualul de frumusețe, păi uite, eu nu-mi imaginez viața fără măștile naturiste pentru față și păr, ele chiar ajută, nu e un mit.

_INA9079

 -Cum ar trebui să fie îmbrăcat bărbatul de lângă tine și ce caracteristici te fac să fii interesată de acel bărbat?

-Să fie stilat. Mă oripilează felul în care-și potrivesc hainele unii reprezentanți ai sexului masculin. De ce se mai comit erori vestimentare și astăzi când ai acces la internet, TV, de unde poți să te informezi, să fii în pas cu ceea ce se poartă?! Mă întreb retoric. Bărbatul de lângă mine trebuie să fie stilat, să fie inteligent în primul rând, să aibă simțul umorului, pentru că mie îmi place să râd și să fie bărbat, adică să ia decizii pe cont propriu, iar cel mai important e să-și țină promisiunile, or, un bărbat valorează exact cât cuvântul dat.

_INA9050

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-Incredibil de frumoasă. Nu e prima dată când vin la „My London Shop” și să știi că o fac din plăcerea de a descoperi haine unicat. Îmi place totul, începând de la designul interior cu stofa de Londra, până la ceea ce găsesc pe rafturi ori în vitrină. E magazinul care știe ce vrea să poarte o femeie, chiar și atunci când are acasă dulapul plin.

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Inna Cerga

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

Sursă: www.everydayjournalism.md