Este catalogată ca fiind una dintre cele mai stilate și frumoase jurnaliste din media TV din Republica Moldova. Cristina Moldovanu este prezentatoarea TV de la ”Moldavian Business Chanel” care a acceptat provocarea echipei ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”. Jurnalista ne-a vorbit despre stil și feminitate, shopping și branduri. Savurați!

IMG_0097

-Ești printre cele mai stilate jurnaliste din Moldova. Cristina Moldovanu a fost mereu o femeie stilată?

-Vă mulțumesc! Probabil, gustul pentru hainele frumoase l-am deprins de la mama, pentru ca la ea orice rochie, orice costum e o adevărata opera de arta. Mie îmi place stilul mai minimalist și mai sexy. O rochie verde simplă, dar cu un decolteu adânc la spate, sau o fusta creion și o bluza albă, sau, eventual, o rochie midi din dantelă. Cam asta!

-Ai recurs vreodată la ajutorul unui stilist?

-Nu, niciodată nu am apelat la vreun stilist. Am avut un stilist care doar îmi alegea hainele pentru prezentarea știrilor. În viața de zi cu zi – mă conduc după propriile gusturi și preferințe.

IMG_0060

-Este femeia în rochie mai feminină decât cea în pantaloni?

-Depinde ce rochie, depinde ce fel de pantaloni… Pentru mine, rochia este cea în care mă simt cea mai feminină. Îmi plac și pantalonii skinny. Poți să fii feminină și într-un pantalon la dungă și un sacou cambrat. De cele mai multe ori – atitudinea contează.

-Shopping calitativ, cantitativ și cât mai des?

-Pot sa le aleg pe toate 3? Shopping calitativ, cantitativ și cât mai des. O rochie îmbrăcată a treia oară deja nu îmi pare la fel de interesantă ca una care îmi face cu ochiul din vitrina unui magazin. Desigur, evit sa cumpăr „rufe”. De fiecare dată, procur un lucru calitativ, care știu că are sa-mi servească multe sezoane înainte.

IMG_0112

-Spuneai într-un interviu că preferi shopping-ul online. Care sunt magazinele online unde găsim haine stilate, calitative și accesibile? Recomandă-ne.

-Îmi place sa procur încălțăminte sau genți de pe www.yoox.com, www.luisaviaroma.com. Uneori mai intru si pe www.asos.com. Mai nou, în materie de haine, prefer “su misura”.

IMG_0113

-Ce branduri găsim în garderoba ta? Care este cel mai scump?

-În garderoba mea sunt branduri din cele mai diverse. Cel mai scump lucru pentru mine, este unul micuț, dar care strălucește foarte tare și de care nu mai despart de câteva luni.

IMG_0164

-Țara unde shopping-ul a fost cea mai plăcută experiență.

-Italia. Pentru că găsești lucruri calitative, de brand, la un preț mai rezonabil, mai ales în perioada reducerilor.

-Faptul că ai devenit o persoană publică, te-a responsabilizat? De stil vorbesc, apariții publice…

-Nu, chiar deloc! Pot să spun că, în anii de liceu sau de facultate, pierdeam mult mai mult timp în fața oglinzii decât acum. Probabil că acum am mult mai multa încredere în mine și am realizat că omul face haina și nu invers.

IMG_0166

-Ce poartă o femeie sexy și stilată?

-O femeie sexy și stilată poartă orice vrea ea să poarte și nu ține cont „orbește” de tendințe. Mai nou, acum când deschizi Instagram-ul vezi în Rusia, Ucraina, România și Moldova fete parca trase la xerox: aceleași genți, aceleași accesorii, aceeași încălțăminte, aceleași extensii de păr și gene și lista continuă. Mă întristează faptul că lumea, în încercarea de a fi în trend, uită de originalitate și stil în adevăratul sens al cuvântului. O femeie sexy și stilată, în viziunea mea, este cea care se evidențiază din mulțime și nu neapărat datorită accesoriilor „scumpe”, care de multe ori sunt fake…

IMG_0029

-În Republica Moldova avem jurnaliste stilate? Care sunt gafele pe care le fac majoritatea femeilor?

-Chiar nu știu ce nume să dau acum… Sunt multe femei de la care mă inspir. Moldova are suficiente femei frumoase, care au un gust strălucit!

IMG_0035

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ” Fashion Journalism” în parteneriat cu ”My London Shop”?

-A fost super! În „My London Shop” cu siguranță o să mai revin.

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu