Încă din copilărie știa că moda va fi pe primul loc. Sofia Palade, reporter Acasă în Moldova și fondatoarea site-ului de moda ”Fashion Bobor„ a acceptat să facă parte din proiectul ”Fashion Journalism” și să ne destăinuie câteva dintre secretele de stil pe care le aplică zilnic.

_INA2350

-Eu te-am cunoscut ca fashionistă, mai târziu am descoperit că reuşeşti să îmbini pasiunea pentru modă cu jurnalismul. Cum e să faci… Fashion Journalism la Chişinău?

-De mică eu eram îndrăgostită de haine, iar mai apoi am început să citesc și cărți din acest domeniu, astfel mi-am dorit să fac facultatea de jurnalism. Așa că la facultate scriam doar știri, reportaje și inteviuri despre modă. La final am obținut și teza de licență cu o tema din acest domeniu, ceea ce a însemnat foarte mult pentru mine. Este frumos, interesant, dar uneori e și greu să scrii despre modă. Pe mine mă inspiră foarte mult jurnalistele și fashion editorii internationali, iar cel mai mult o admir pe Anna Wintour.

_INA2339

-În șifonierul tău sunt preponderent haine de culoare albă și neagră. De ce preferi aceste culori?

-Cred că cel mai important este să te simți bine în culoarea pe care o porți, iar eu în negru mă simt perfect. Coco Chanel purta mult negru, ceea ce m-a inspirat și pe mine mult. Este o culoare clasică, elegantă și nu va ieși niciodată din modă. Eu acasă am doar haine negre, desigur că sunt și mici excepții.

_INA2399

-Ce nu trebuie să lipsească din garderoba unei jurnaliste?

-Cred că nu ar trebui să lipsească un sacou, haine în croieli simple și piese clasice.

_INA2395

-Ce înseamnă stil pentru tine?

-Pentru mine cuvântul stil înseamnă să ai acel ochi critic în lumea modei. Să știi cum să combini corect hainele și să ai un stil propriu care poate să te pună în evidență. Stilul este să porți ceea ce îți place chiar dacă unii te critică. Stilul este ceva etern și acesta nu se schimbă cu apariția noilor tendințe.

_INA2445

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-A fost o experiență interesantă, deoarece în acest proiect este implicată și stilista Danko Yliana, care alege ținutele jurnalistelor. Cu mine a fost puțin dificil, pentru că eu nu prea suport ca cineva să îmi zică cu ce să mă îmbrac. Eu singură știu ce îmi stă mai bine, simt hainele și din acest motiv niciodată cred că nu aș apela la sfaturie unui stilist. Eu sunt propria mea stilistă.

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: magazinul  My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Inna Cerga

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu