Dacă îţi doreşti o ţinută mai masculină, atunci papionul este accesoriu de care ai nevoie. Îl poți asorta de minune la o ținută mai elegantă ori un outfit casual de fiecare zi. Sau dacă ești în pană de idei ce să-i dăruiești iubitului ori fratelui tău, atunci papionul hand-made poate deveni cadoul ideal. Așa că astăzi te voi învăța pe etape cum să-l confecționezi.
Ai nevoie de:
1. O bucată de stofă.
2. O foarfecă.
3. Riglă.
4. Cretă sau o bucată de săpun uscat.
5. Sistemul de închidere preconizat papioanelor.
6. Ac, ață și o mașină de cusut.
I-a etapă.
Când ai toate materialele necesare, urmează să decupezi 3 bucăți de stofă, de diverse dimensiuni și forme. Aici rigla, creta și foarfeca îți vor fi de folos.
A II-a etapă.
Plasează în două jumătăți pe vers fiecare bucată de stofă și cu ajutorul mașinii de cusut asamblează-le. După, întoarce-le pe față.
A III-a etapă.
Pentru ca papionul să reziste în timp, este necesar să oferi o atenție sporită detaliilor. Deseori acestea se desfac la mijloc deoarece lipsește cusătura centrală a elementului de bază. De aceea nu te lenevi și executa acest tiv. După care întoarce stofa, astfel în cât această cusătură să fie în interior.
A IV-a etapă.
Acum cu acul și firul de ață strânge pe mijloc elementul de bază. Astfel mult mai ușor îi vei crea o formă papionului, după care asamblează manual bază cu bucățica de stofă, pentru un aspect estetic agreabil.
A V-a etapă.
Un papion de calitate sub nici o formă nu poate fi pe elastic. Acesta trebuie să aibă o sistemă de închidere estetică și practică. De aceea ghidează-te după imagine cum să plasezi corect cataramele.
A VI-a etapă.
La final nu-ți rămâne decât să asamblezi manual baza papionului de curelușă acestuia.
Notă: Papionul poate fi simplu, dublu, cu capetele rotunde sau asimetrice, totul depinde de imaginația ta. Good luck. Cu drag stilistul tău personal Ylianna!
Dacă nu ai timp și nici capacități în croitorie, atunci comandă aici un papion marca YD:
Orice poză și informație de pe acest site pot fi preluate doar cu acordul scris al Y. Danko.