Tânără, frumoasă, ambițioasă, pasionată de jurnalism și îndrăgostită până la oase de arta frumosului. Nelly Sargu este una dintre zecile de bloggerițe de la noi din țară, care a reușit să îmbine cu stil măiestria scrisului și moda.

Cum e să faci blogging în Moldova, care sunt detaliile mai puțin plăcute din spatele fotografiilor frumoase și care sunt secretele ei de frumusețe, aflați din interviul ce urmează.

– De ce ai ales fashion journalism și nu oricare altă direcție?

– Încă din liceu îmi plăceau foarte mult filmele despre modă. Tot atunci am început să flirtez cu primele texte despre modă. Când am mers la facultatea de jurnalism, totul a fost clar pentru mine. În anul doi de facultate am trimis CV-ul echipei de la fashionguide.md și acesta a fost primul meu job în fashion. De atunci scriu despre modă. De ce? Pentru că nu-mi imaginez viața fără artă și așa cum posed numai măiestria scrisului, am combinat-o cu ceva la fel de fascinant – moda. 
N8

– Povestește-mi puțin despre începuturile tale ca blogger. Crezi că Pretty Little Writer este varianta finală a ceea ce vrei să faci?

– Acest blog a fost creat cinci ani în urmă, dar nu era unul în totalitate de modă, cum nici acum nu e. Găsiți acolo și texte mai “filosofice”. Simțeam nevoia să scriu undeva, dar nu pur și simplu într-un jurnal și atunci am hotărât să creez un blog. Pagina de facebook a apărut, însă, abia în ianuarie 2015.
Nu intenționez să fac din acest blog ceva comercial sau o profesie. Acesta este siguranța mea că niciodată nu voi înceta să scriu despre modă, indiferent de job-ul oficial pe care îl voi avea și de unde îmi voi câștiga bănuții. Deocamdată vreau să merg mai departe și să fac ceea ce-mi place. Cine știe, poate voi fi redactorul unei reviste de modă.
 :))) You never know.

– Care este stilul tău vestimentar și după ce criterii îți alegi de regulă ținutele?!

– Nu am un anumit stil vestimentar. Mă îmbrac după cum am chef. Însă, mă definește mai mult stilul casual și uneori sport. Îmi place să mă simt comod.
De regulă îmi aleg ținutele după programul pe care îl voi avea într-o anumită zi și locurile unde voi ajunge. Dacă știu că mă duc în oraș, dar nu voi sta mult, voi opta pentru o pereche de botine cu toc, pentru că nu mă vor incomoda. Însă, dacă am multă treabă, voi îmbrăca ceva cât mai comod și, dacă e frig, efectiv ceva călduros. Poate nu voi fi chiar “fashion”, dar asta este. Nu totul se rezumă la haine.

N6

– Care sunt cele 3 reguli de stil de care ții cont mereu?

  • Blugii sunt mereu o alegere bună;
  • Mă gândesc de 7 ori înainte de a îmbrăca o rochie sau o fustă scurtă;
  • Dacă activitatea din timpul zilei îmi oferă posibilitatea să port tocuri, le voi încălța mereu! (dar nu vorbesc de stilettos, ci de ceva mai comod)

– Ce opinie ai despre moda autohtonă și designerii noștri?

– Părerea mea este, oarecum, împărțită în două. Consider că avem mulți designeri talentați pentru țărișoara noastră mică. Merită să fie promovați chiar la nivel mondial. Însă, avem și “designeri” care nu trebuie să poarte acest nume și care nu au nimic comun cu moda, dar pretind că sunt creatori. Acesta este efectul gândirii noastre, că dacă ceva merge și se vinde, restul nu mai are nici o importanță. Totuși, văd partea pozitivă a lucrurilor și mă bucur pentru cei care merită. E un început bun pentru moda autohtonă.

N5

– Ce nu lipsește niciodată din geanta unei bloggerițe, mai exact din geanta ta?

– Agenda fără de care nu îmi imaginez viața, unde e scris totul. Îmi notez ideile venite spontan și dacă o veți răsfoi, veți găsi și desene caraghioase cu străzile din Chișinău, adică mini-hărți făcute de mine ca să nu mă rătăcesc. Deasemenea, nu lipsesc vreo două sau trei perechi de cercei, pixuri sau creioane, un ruj, un rimel și pudra.

– Cât de des faci shopping? Unde și care sunt brandurile preferate?

– Fac shopping atunci când îmi permite timpul, pe care nu prea îl am. După ce am petrecut trei ani în România, îmi este foarte greu să mă despart de outlet-urile bune de acolo. Merg și aici, dar nu sunt atât de multe lucruri. Îmi plac brandurile precum ”Stradivarius”, ”Bershka”, ”Zara” și ”H&M”. Acolo mereu găsești ceva bun și la prețuri o.k. Le găsesc uneori prin outlet-urile din Chișinău, dar mai mult îmi fac hainele la comandă sau chiar le cos singură. Am foarte multe fuste și rochii confecționate de mine.

N11

– Ne poți dezvălui câteva detalii behind the scenes? Că doar sunt și aspecte mai puțin plăcute și glam ale meseriei de blogger.

  • Da, sunt. Nu de puține ori am înghețat, efectiv, de frig, făcând poze. Asta nu se vede în rezultatul final, dar de vreo două ori am răcit după ședințele foto.
  • Atunci când stau noaptea, pe la ora 1 și mi-e somn, dar știu că trebuie să finisez articolul pentru blog, am de obicei un halat de baie pe mine și un coc în vârful capului, ceea ce nu este foarte glam 🙂
  • Unele piese pur și simplu nu le găsești în magazinele frumoase și cu muzică bună și merg la second. Da, consider că la piața second-hand poți găsi lucruri superbe, dacă știi să cauți bine.

N9

– Dacă facem excepție anilor de copilărie, atunci cu siguranță asta a fost prima dată când cineva a decis pentru tine ce să îmbraci. Zi-mi cum ți s-a părut experiența de a lucra cu un stilist?

– Am avut o senzație foarte stranie, când cineva a ales hainele pentru mine. Prin ținuta pe care ți-o alege stilistul, acesta, de fapt, reflectă ceea ce vede în tine. Mi-a fost interesant să urmăresc ce anume vede în mine stilista Ylianna Danko și am fost plăcut surprinsă.

N10

– Care sunt sursele tale de inspirație?

– Tot ce văd în jur îmi poate servi drept sursă de inspirație. Uneori bloggerițele celebre, alteori mă inspiră timpul de afară sau o simplă imagine de pe internet, care nu are nici o tangență cu moda (o pictură, spre exemplu). 

– În zilele noastre este o raritate să vezi fete cu o podoabă capilară atât de frumoasă și bogată. Zi-mi care sunt secretele tale de frumusețe și ritualurile de îngrijire ale părului?

– Nu practic anumite ritualuri de îngrijire a părului, pur și simplu mă strădui să nu folosesc placa, ondulatorul sau chiar uscătorul. Le folosesc foarte rar, numai când am ședințe foto sau evenimente. Dacă am posibilitatea să fac baie în timpul zilei, știind că nu voi merge nicăieri, îmi las părul să se usuce în mod natural. 

N3

– Ai fi gata să-ți surprinzi cititorii cu o schimbare radicală de imagine și să renunți la lungimea părului de dragul popularității?!

– Nu. Dacă îmi tai părul, nu mă voi recunoaște în oglindă. Dacă nu mă voi recunoaște, voi avea probleme de identitate. Da, lucrurile pot fi chiar atât de serioase :))

– Zi-mi ce impresie ți-a lăsat magazinul ”My London Shop„?

– Mi-au plăcut foarte multe ținute de acolo. Am recunoscut și branduri internaționale, ceea ce mă bucură foarte mult. M-au cucerit în totalitate și nu pot uita nici acum gentuțele pe care le-am văzut acolo. Sunt superbe și la prețuri rezonabile. Cu siguranță voi face shopping cu mare plăcere în acest magazin.

N4

–  Și spre final…care sunt planurile tale de viitor? 

– Planific să închei mai multe parteneriate cu magazine și branduri autohtone. În curând, voi încerca să experimentez tot mai mult cu stilul meu personal și voi poza și în ținute, care poate nu mă reprezintă în totalitate, dar în care se vor regăsi cititoarele mele.

Fashion Stylist: Ylianna Danko

Outfit: My London Shop

Str. Ștefan cel mare 69, et.2

Photography: Lilian Iatco