Mereu în căutarea poveștilor de viață impresionante pentru paginile revistei ”Vip Magazin” și allfun.md, jurnalista Iuliana Mămăligă recunoaște că se întâmplă ca uneori să nu dea prea mare importanță ținutelor. La evenimentele importante însă se transformă într-o cenușăreasă, adoră rochiile și pantofii, iar în zilele când trebuie să alerge prin oraș, jurnalista preferă adidașii și ținutele casual. În interviu afli cât de mult și-a schimbat Iuliana Mămăligă stilul vestimentar de când practică jurnalismul la Chișinău.

IMG_4924_edited_logo

O femeie stilată este o femeie…?!

O femeie stilată este o femeie care îşi doreşte să arate bine. Recunosc, am perioade când sunt un dezastru vestimentar, când încerc să îmi găsesc scuze pentru felul catastrofal în care arăt. Uneori însă am un chef nebun de a asorta ţinute, accesorii, încălţăminte, machiaj. Mă simt ca pe catwalk. Îmi place moda, revistele glossy mă inspiră, tot ce înseamnă săptămâna modei şi creatorii îmi dă aripi invizibile. De acolo învăţ că stilul e atât de schimbător şi poate fi modificat aşa cum îţi trăsneşte prin cap. Nu ţin cont de sfaturile în materie de cum să mă îmbrac sau cum să arăt chiar dacă ar veni de la Anna Wintour. Prefer să fac totul singură. Ofer şansa de exprimare, dar decizia finală îmi aparţine. E un pic de încăpăţânare, dar mereu aleg să îmi fie mie bine!

IMG_4866_edited_logo

Îți plac experimentele vestimentare? Cum a fost să lucrezi în proiectul nostru cu un stilist?

Ador transformările. Ylianna chiar mi-a propus câteva look-uri interesante care îmi reprezintă personalitatea. Cel de fată rock m-a dat pe spate! Absolut fabulos!

Comoditate sau eleganță?

În funcţie de situaţie. Dacă e să mă duc la shopping, prefer comoditate, dacă la nuntă- eleganţă plus comoditate. E relativ. Încerc să împac toate stilurile.

Ce găsim în geanta ta?

Obligatoriu vei vedea pix şi agendă, portmoneu, pieptene, parfum, şerveţele de tot felul, căşti şi o mini trusă de cosmetice. Nu sunt genul de femei în care geanta devine o debara. Sunt raţională atunci când îmi ticsesc geanta.

IMG_4970_edited_logo

Când ai făcut ultima dată shopping? Ce părere ai despre magazinele din Chișinău?

Shopping am făcut chiar săptămâna trecută. Mi-am cumpărat o geantă de la Mango, din colecția nouă. Apropo, sunt o fană înrăită a acestui brand. Să ştii că îmi place să fac shopping. E chiar o activitate interesantă şi plăcută, evident, când îţi permite buzunarul. Merg singură, nu îmi place să am însoţitori şi nici să însoţesc. Îi înțeleg perfect pe bărbații care nu au chef să își urmeze iubitele la cumpărături. Mă enervez la culme atunci când unele prietene mă cheamă la cafea, apoi la cumpărături. Am descoperit câteva outleturi mici de care nu prea știe lumea de ele și de acolo îmi cumpăr ținute. În garderoba mea găsești și tot felul de chestii made in Moldova. Oricum, sunt rațională atunci când mă pornesc să îmi completez colecția de haine sau încălțăminte. Când călătoresc neapărat trebuie să vin acasă cu ceva țoale sau pantofi, balerini, genți etc.

Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My london Shop„?

Superbă. De la „My London Shop” am câteva lucruri- o pereche de pantaloni negri eleganți și câteva accesorii. Echipa a fost foarte drăguță, răbdătoare și tolerantă cu mine, mai ales că eram epuizată de la alte activități. Nu pot decât să vă doresc mult succes, inspirație și proiecte de vis!

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: magazinul My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu