Un alt jurnalist a fost provocat de echipa ”Fashion Journalism”! Daniela Caraiman, art directorul revistei ”VIP magazin” a acceptat look-urile alese de stilista Ylianna Danko din magazinul ”My London Shop” . Jurnalista ne-a vorbit despre călătorii, garderobă, stil, investiții și accesorii.

-E ordine în garderoba Danielei?

-Ordinea din garderoba personală este asociată în cele mai dese cazuri cu cea din suflet, din interiorul meu, din gânduri. Unde cel puțin, încerc să o mențin. Iar atunci când simt că nu stau bine la unul dintre aceste capitole: în garderoba sau în gânduri, mă pun pe aranjat. Nu las dezordinea să mă domine.

IMG_3800_edited

-Ai anumite culori, ținute pe care le preferi, de exemplu, primăvara, iar altele care îți plac în celelalte anotimpuri ale anului?

-Colierele sunt nelipsite din garderoba mea în sezonul primăvară-vară. Astfel încât, în această perioadă în look-urile mele pot fi văzute coliere colorate, supradimensionale, cele de tip zgardă, tribal, florale sau din diferite metale. De cele mai multe ori, aceste piese îmi îmbogățesc nu doar look-ul dar și starea de spirit.

-Ce e preponderent în garderoba ta? Genți? Pantofi? Eșarfe sau accesorii? Eu de exemplu am o slăbiciune pentru accesorii. Tu?

-„O femeie obișnuită se îndrăgostește de 7 ori pe an. Doar că de 6 ori de pantofi”, spunea Kenneth Cole. Și îi dau dreptate. Am și eu o mare slăbiciune pentru pantofi. Și cred că nu există femeie care să nu cheltuie o bună parte din „averea”sa pe achiziția unor pantofi. În cazul meu, nuștiu cum se face că după câteva purtări, pantofii îmi cad din picioare cu toate că îi iau pe cei cu mărimea 35. Deci sunt nevoită să îmi măresc colecția destul de des. Cu toate că sunt destul de rațională și mă hotărăsc să-i iau doar dacă mă simt comod în ei și sunt calitativi.

IMG_3793_edited

-În ultimul timp călătorești foarte mult. Obișnuiești să-ți iai din țările vizitate câte un accesoriu? Ce ți-ai procurat până acum, din ce țări și ce semnificație are pentru tine?

-Se întâmplă să mă întorc din călătorii și fără achiziții vestimentare. Și asta pentru că e prea costisitor ca să ai un buget din care să-ți permiți și o călătorie și ceva obiecte la întoarcere. Dar asta nu înseamnă că nu mă aleg cu câte ceva. Cele mai multe achiziții vestimentare le-am făcut totuși în capitala modei, Paris. În Orașul Luminilor sunt cele mai bune zone comerciale cu produse de top, dar și cu branduri de masă astfel încât orice capriciu poate fi împlinit.

IMG_3752_edited

-Cine este sursa ta de inspirație când vorbim de stil? Reviste? Femei de succes? Ultimele tendințe în modă?

-În timpul liber, răsfoiesc paginile de modă din celebrele reviste „Elle”, „Vogue” sau „Harpers Bazar” care sunt nelipsite de pe masa mea de lucru. Știu că stările de oboseală, neproductivitate le pot combate ușor cu câteva minute de relaxare însoțite de ceva informație bună. Și cel mai bine e că de fapt creierul meu se odihnește dar în același timp, culege informații pe care mai târziu le pot pune în aplicare. O altă sursă de inspirație cu care mă delectez sunt imaginile distribuite de către casele de modă, experții în frumusețe pe rețeaua online pinterest.

-Azi ai fi gata să scoți la un târg toată garderoba ta și să îți vinzi hainele? Care ar fi cea mai scumpă haină și de care ți-ar fi foarte greu să te desparți? Deși vorbim de haine și acestea au o poveste…

-Chiar zilele trecute discutam cu prietena mea că ar fi necesar să mai rărim din haine și să ne reînnoim garderoba. Și crede-mă că acest lucru m-a pus serios pe gânduri. Nu mi-ar fi chiar atât de greu să mă despart de ele, și asta pentru că îmi dau seamă că sunt niște obiecte, cu toate că unele păstrează o adevărată poveste. Dar să știi că ideea târgului e una foarte bună.

IMG_3711_edited

-Ce înseamnă pentru tine să fii stilată?

-Stilul nu se rezumă la o simplă ecuație matematică de tipul 90-60-90 și nici a unor branduri de lux. E mult mai mult de atât. Înseamnă personalitate. Felul nostru de a fi, unul natural, glam și dulce în același timp, unul personalizat care ne ajută să fim mereu un cineva.

-Sexualitatea și feminitatea unei femei poate fi exprimată prin ținutele pe care le poartă? De ce?

-Pe lângă faptul că sexualitatea reprezintă atitudinea potrivită, aceasta este completată și de un stil vestimentar unic. Uneori am impresia că evenimentele din viața mea ar fi avut o altă întorsătură dacă aș fi relaționat altfel cu hainele. Și asta, pentru că ținutele noastre ne oferă un statut și știu cel mai bine cum să atragă priviri. Tocmai de asta, cred că e foarte important ce purtăm și când o facem!

IMG_3723_edited

-Și spre final, cum a fost experiența de a proba hainele aduse din Londra și alese de stilista Ylianna Danko?

-E plăcut shoppingul dar și tare obositoare e această activitate. Și tare bine e când cineva alege pentru tine, și o face în așa fel încât tu să te simți și frumoasă și stilată în aceste look-uri. Munca Ylianna Danko e mare talent. Și cred că secretul în cazul ei constă în abilitatea de a transforma orice tip de corp într-o siluetă clepsidră.

 

Sursă: everydayjournalism.md

Partenerul proiectului: My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu