Este vânătoarea celor mai frumoase ”Istorii Urbane”, pe care le relatează în reportajele sale. Cu ea ne trezim dimineața la emisiunea ”Neața” la THT Bravo. Jurnalista Anna Smolnitchi este următoarea protagonistă din rubrica ”Fashion Journalism”. Curajoasă și energică, Anna a acceptat un shooting în ploaie. Iar în interviu ne-a spus cum și-a schimbat stilul și personalitatea în cei 9 ani de jurnalism.

_INA3825

Anna a fost mereu stilată? Cum ți-ai schimbat stilul de când practici jurnalismul?

-Mă tem să spun că sunt stilată. Presupune multă responsabilitate. Ar însemna să arăt bine în fiecare zi, iar eu mă îndoiesc, totuși, că este așa. Stilul meu înseamnă libertate. Îmbrac efectiv ceea ce simt. Într-o zi sunt îmbrăcată la patru ace, pentru ca a doua zi să port niște haine parcă împrumutate de la un boschetar. Practic jurnalismul din 2006. La început o țineam mai mult cu fustițele creion și bluzițele. În ultimul timp, urăsc tocurile și prefer ținutele care nu mă țin în captivitate. Până și lenjeria mea trebuie să fie mai rebelă. Nu îmi place să mă strângă. Prefer pantofii de tip oxford , deci mai „băiețoși”, fustele și pantalonii mai largi, topuri și tricouri fără pretenții pe care le asortez mai ales cu fuste. Acum doi – trei ani, eram nebună. Încălțam tocurile peste tot, inclusiv pe teren, la filmări. Le încălțam și iarna. Am renunțat la fusta mini. Inconștient cumva. Astăzi prefer fustele lungi, dar transparente (zâmbește).

_INA3822

-Cum definești tu stilul?

-Stilul înseamnă un mod de viață. Sunt convinsă că trebuie să porți în exclusivitate ceea ce ți se potrivește. Haina trebuie să îți reflecte lumea interioară și ocupațiile zilnice, pasiunile. Cred că e foarte trist să fugi după tendințele modei, mai ales că nu tot ce se vinde ți se potrivește. Nu tot ce îi șade bine colegei de serviciu o să îți vină ca o mănușă. De exemplu artiștii! Se vede de la o poștă că sunt oameni „încurcați” cu arta. Iată că artiștii au stil.

_INA3782

-Cum arată un bărbat stilat care o poate cuceri pe Anna?

-Arată îngrijit și …bărbat. Nu suport excesul de accesorii. Nu îi înțeleg pe metrosexuali. Bărbatul care îmi place este gata să facă sport cu mine, să se joace și, evident, să meargă la serviciu. Există ținuta potrivită pentru fiecare dintre ocazii, de aceea e bine să le aibă în garderobă. Cred că cele mai importante accesorii ale unui bărbat sunt ceasul, verigheta și… barba. (Zâmbește) Adevărul e că îmi plac bărbații cu barbă. 

_INA3728

-Ce nu ar trebui să lipsească din șifonierul unei jurnaliste?

-Sacoul. Prinde bine oricând și oriunde.

_INA3795

-Unde preferi să faci shopping? 

-Prefer stockurile. Motivul e unul foarte simplu: nu îmi place să plătesc mult pentru haine, dar îmi place să am multe ținute, căci mă plictisesc destul de repede de ceea ce am în garderobă și îmi doresc mai mereu ceva nou. Stockurile îți mai oferă și plăcerea de a achiziționa piese fabricate în alte țări decât Turcia. Te poți împiedica de hăinuțele care poartă semnătura unor producători de renume. Mai cumpăr și de la băbuțele care își vând piesele scăldate în amintiri, în plină stradă. Am, de exemplu, o fustiță de la o fostă profesoară. Femeia o vindea lângă gara de trenuri. Trist e că tot ea își vindea cosița deja încărunțită la un preț mizer de doar 10 lei.

_INA3878

-Care sunt cele trei calități care fac o femeie frumoasă?

-„Simplicity is the ultimate sophistication”, a zis-o Leonardo da Vinci. Simplețea, spiritul jucăuș și inteligența fac femeia frumoasă.

_INA3885

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul My London Shop?

M-am simțit răsfățată. Nu a trebuit să fac nimic decât să zâmbesc, ceea ce e o ocazie „rarissimă” în ziua de astăzi. Stilista Ylianna Danko m-a îmbrăcat așa încât să mă simt mai stilată decât atunci când am pășit pragul magazinului My London Shop. În același timp nu am pierdut nimic din personalitate. Stilul adoptat mi se potrivește în totalitate. Fotografa Inna Cerga e haioasă și spontană. Amândouă au aceptat să ne plimbăm pe ulicioarele orașului chiar dacă ploua. Cred că am făcut o echipă bună. Eu am pus ochii pe umbrelă și pe ținuta bordo.

 

Partenerul proiectului: magazinul   My London Shop

Stilist: Ylianna Danko

Fotograf: Inna Cerga

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu