Pe Alla Boțan, prezentatoarea de știri de la Radio România Chișinău am cunoscut-o acum câțiva ani, atunci când am devenit parte a aceleiași echipe. O vedeam mereu perfect aranjată și părea că în fiecare dimineață la ora 5 are programare la salon. Mi se părea ceva de toată admirația. Astăzi am decis să aflu secretele Allei, pe care aș putea să le aplic în 2016. 

Alla-7-640x959

-Diminețile tale încep devreme. Știi care sunt primele știri și le transmiți radio ascultătorilor. Cum e să fii matinală și să arăți bine zi de zi? Este un efort sau o plăcere?

-Recunosc că e nevoie  de mai mult efort să fiu matinală și să arăt bine. Pentru mine, anume  somnul este cel mai bun revitalizant pe care nu-l poate înlocui nicio mască, cremă sau orice alt produs cosmetic. Sunt genul de om căruia îi  place să se trezească târziu, să-și savureze în liniște cafeaua, să citească știrile. Deseori, însă,  sunt nevoită să trec peste aceste etape, să mă machiez rapid  și să-mi beau cafeaua în mașină 😉

Alla-6-640x959

-Ce secrete de frumusețe ai?

-Nu e niciun secret. Important este să fii tu însăși,  să te simți bine în propria-ți piele,  să ai încredere în tine, să fii puternică, hotărâtă, naturală, optimistă în armonie cu tine însăți. În mare măsură frumusețea este ce simți în interior și se reflectă în exterior și nu ține neapărat de fizic.

-Care sunt cele 3 reguli de stil de care ții cont mereu?

-Când vine vorba de stil, gândul mă duce imediat la Coco Chanel care spune că “Moda e trecătoare, doar stilul rămâne neschimbat”, iar “o fată trebuie să fie clasică și fabuloasă”. După  mine o regulă de stil de care ar trebui să ținem cont este păstrarea echilibrului între vestimentație și personalitate. A avea stil nu înseamnă automat să respecți moda momentului. A avea stil înseamnă să fii diferit, să știi să-ți evidențiezi atuurile. Atitudinea contează!

Alla-5-640x959

-Cum definești tu stilul? Feminitatea?

-Este destul de greu să dai o definiție feminității. Dar și mai greu este să atingi feminitatea, în condițiile în care astăzi femeile trebuie să fie puternice și independente, dar și frumoase și feminine în același timp.  Feminitate înseamnă mister, este o energie pe care o simți și o transmiți. Ea ține și de modul în care te îmbraci, dar și de modul în care stai, pășești, te miști, vorbești. Feminitate înseamnă sensibilitate, frumusețe, naturalețe, blândețe.

-Care este în viziunea ta ”arma” unei femei?

-Feminitatea și înțelepciunea!!! Asta dezarmează pe oricine, mai ales pe un bărbat.

Alla-4-640x959

Alla-1-640x427

-Unde obișnuiești să faci shopping și de ce?

-Îmi place mult să fac cumpărături în România sau în țările din Europa  în care călătoresc. E o mai mare diversitate de produse și chiar prețurile sunt mai accesibile decât în Republica Moldova.

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu ”My London Shop”?

-Vreau să vă mulțumesc pentru această experiență inedită! A fost un moment special pentru mine,  chiar magic mai ales pentru faptul  că s-a produs chiar în ajun de sărbători. A fost o plăcere pentru mine să lucrez cu echipa proiectului ”Fashion Journalism”. Sărbători fericite tuturor!!!

Alla-3-640x959

Stilist: Ylianna Danko

Ținute și accesorii: My London Shop

Fotograf: Inna Cerga

Text: Victoria Ungureanu