Mulți oameni din Moldova se uită sceptic și judecă dur toți pasionații de cultura tatuajelor. Însă, puțini știu că tatuajul este mai mult decât un desen.  Drept exemplu vă voi aduce o persoană, pentru care tatuajul este o manieră de exprimare și o metodă de protest împotriva regulilor impuse de societate. Este vorba de Alexandru Macari, un tânăr rebel, gata de orice provocare. Un împătimit al luptelor marțiale mixte ”Mixt fight”, pentru care nonconformismul este la ordinea zilei.

Dublu campion al Franței în cadrul campionatelor ”Fight Way” din Marseille și Bordeaux, reprezentant al Franței în turneul de Grepling și reprezentantul Moldovei la campionatul K.O.K din Ucraina. Astea sunt doar o parte din reușitele sale, iar în spatele acestora stau o mulțime de tatuaje simbolice care îi dau forță și-l reprezintă ca personalitate.

– Ce reprezintă pentru tine tatuajele?

– Din copilărie am fost atras de tot ce este interzis. Fiind pasionat de muzica rock mă impresiona look-ul nestandard și varietatea de tatuaje ale soliștilor. Am visat să cresc mare, cât mai repede posibil pentru ca să-mi fac și eu măcar unul.

Tatuajele mă fac să mă simt alt fel, să mă diferențiez de mulțime. Pentru mine tatuarea este o manieră de protest față de standardele și regulile impuse de societate.

– Câte sunt la număr?

– Sincer vorbind nu duc cont de număr. Pentru mine tatuarea nu este o competiție, le fac pentru suflet, motiv pentru care le țin cât mai departe de ochii lumii.

– Trebuie să recunoaștem că Moldova este o țară departe de tot ce înseamnă libera exprimare și nonconformism. În momentul tatuării nu ți-a fost frică de reacțiile negative a celor din jur sau că această decizie ți-ar putea afecta cariera și viața sentimentală pe viitor?!

– Nu-mi pasă ce gândesc cei din jur. Permanent am făcut doar ceea ce cred de cuviință, chiar dacă deciziile mele nu au fost întotdeauna corecte. Sunt tipul de om care învață din propriile greșeli și deocamdată nu-mi pare rău de deciziile luate.

 – Ai putea să renunți în numele dragostei la această pasiune?!

– Nu, nu cred. Persoana care o să mă iubească cu adevărat mă va accepta așa cum sunt.

–  Știu că primul tău tatuaj a fost realizat acum 12 ani, încă nu te-a plictisit de aspectul acestuia?!

– Recunosc că am renunțat la unele tatuaje, doar ca să le înlocuiesc cu altele. Am avut momente când mă gândeam, cum ar fi fost dacă arătam ca un om de rând și cu toate astea nu regret nimic.

–  Când te decizi să-ți faci un nou tatuaj, ții cont de ultimele tendințe în materie de tatoo ?

– Nu!!! Întotdeauna am ales doar acele desene care m-au impresionat și cred că mă reprezentă. Puțin îmi pasă de modă. Cum spuneam anterior, am propria opinie și știu exact ce vreau.

– De obicei ce te inspiră?

– Practic toate tatuajele mele simbolizează sau reprezintă putere și curaj. Spre exemplu am două tatuaje inspirate din istoria națională. În viziunea mea acestea întruchipă patriotismul dar și originea mea.

– Ținând cont de activitățile tale, nu cumva tatuajele sunt o manieră ascunsă de a impresiona și înspăimânta partenerul de ring ?!

– În nici un caz. Cum spuneam le fac pentru suflet nu pentru văzul lumii. Tatuajele mă fac să mă simt mai sigur pe mine, nimic mai mult.

– Care este valoarea totală a banilor cheltuiți pentru tatuaje și care este cel mai scump?

– Cel mai scump valorează în jur de 2000 de euro. În total s-ar aduna în jur de 6000 de euro. Sunt tatuaje create de unii din cei mai buni specialiști ai Franței, printre care și Adrien Ehrhardt. Acesta a depus o muncă colosală, de care sunt satisfăcut sută la sută și nu-mi pare rău de banii investiți.

PS: Dacă realizarea acestora nu ar costa nimic, cred că aș fi avut mult mai multe tatuaje!

Text: Ylianna Danko

Fotografii preluate din arhiva personală a A. Macari