A cucerit mii de fani pe rețelele de socializare, grație vocii sale incontestabile, dar și stilului său vestimentar. Este vorba de Mariana Mihăilă, interpreta care și-a conturat un nume influent pe piața muzicală, la noi în țară.   

În pofida faptului că este adepta  unui stil vestimentar romantic și feminin, a  acceptat cu ușurință provocarea de a aborda ceva nou, îmbrăcând ultimile apariții în materie de haine din magazinul PRO FASHION. Interpreta a intrat rapid în rolul unui model, etalând cu grație fiecare outfit  în stil minimalist. Ca să vă convingeți de acest lucru, vă îndemn să revizuiți acest material. 

– Care este, în opinia ta, cea mai frumoasă latură a meseriei de artist?

– Comunicarea cu oamenii prin muzică, prin cântec… Satisfacția de a transmite prin artă a propriilor stări sufletești. Simt o bucurie imensă atunci când muzica mea le creează bună dispoziție celor care mă ascultă, iar aplauzele la bis într-o sală de concert, fac să-mi bată inima cu intensitate. Faptul că știm să trezim emoții puternice prin mesajul melodiilor pe care le interpretăm este o adevărată revelație sufletească.

– Ca și în modă, exista tendințe în muzică. Ce trenduri influențează acum hiturile din Moldova?

– Am remarcat că se mențin în top piesele în stil pop-dance, pop-rock, precum și baladele de dragoste.  Se pune un accent tot mai mare pe muzica sută la sută live și publicul preferă să vină la concerte unde interpreții sunt acompaniați de  band-uri muzicale. În vogă sunt și piesele retro care sunt îmbrăcate într-o haină nouă.

– Interpretezi frecvent piese în limba română. Ce crezi că îi trebuie unui cântec în limba româna să devină popular peste hotarele țării și să ajungă în topurile internaționale?

– Ingredientul principal este melodia. Trebuie să fie o linie melodică ce ar putea fi fredonată chiar de la prima audiție, dar în același timp să nu fie prea simplistă. Apoi să o condimentezi cu o orchestrație muzicală foarte modernă și cu un sound perfect.  Textul trebuie să conțină cuvinte melodioase și ușor de pronunțat ca să poată fredona piesa respectivă orice persoană indiferent de naționalitate sau vârstă.  Ritmul piesei la fel este foarte important. El trebuie să se așeze ușor pe ureche și să te facă să vrei să te miști armonios. Bineînțeles este absolut necesar să realizezi și un clip stilat și calitativ și contează la fel de mult promovarea intensă a acestuia.

– Ești o tânără mămica, care și-a revenit rapid după sarcină. Care sunt secretele tale de frumusețe și cum reușești să te menții în formă?

– Ritmul meu de viață m-a făcut să-mi revin în timp record. Dar adevărul este că nici nu prea am adăugat foarte multe kg după ce am născut. Am noroc de gene bune. Multă lume crede că fac sport, dar de fapt, sunt foarte leneșă la acest capitol. În viața mea nu am frecventat sala de sport în mod regulat și nici nu văd rostul deocamdată. Deci secretul meu este simplu: dorm puțin, am multe activități care îmi iau toată energia și mănânc rar.

– Dă-ne un exemplu de ținută care-ți reprezintă personalitatea 100%.

– Rochia cocktail de lungime medie, ajustată pe corp și în nuanță pastelată, cu sandale fine – toc înalt și subțire. Părul pe spate cu bucle naturale, un smokey eyes în nuanțe de maro și câteva accesorii fine.

– Este firesc pentru o persoană publică să fie invitată la diverse ceremonii și evenimente mondene. După ce criterii îți alegi hainele pentru astfel de festivități și unde obișnuiești să faci shopping?

– Îmi aleg ținuta în funcție de locul unde merg, de anotimp, în funcție de tematica evenimentului și de rolul care îl am acolo. De asemenea, de fiecare dată încerc să respect dress code-ul dacă acesta se impune în invitație. Pentru concerte, petreceri îmi fac ținutele la comandă și optez pentru rochii lungi din dantelă, mătase, paiete sau catifea. Rochiile cocktail, precum și celelalte piese vestimentare, de regulă le cumpăr din câteva magazine preferate de la Chișinău, dar obișnuiesc să fac și shopping on-line. Atunci când sunt peste hotare, neapărat merg la cumpărături și sunt fericită dacă am noroc să prind și reduceri. Așa precum trebuie să apar întotdeauna în outfit-uri noi la emisiuni sau evenimente, garderoba mea devine tot mai neîncăpătoare. Mereu am nevoie de ținute noi ceea ce presupune multe investiții și tocmai din acest considerent ador să fac shopping în perioada reducerilor și nu mă sfiesc să recunosc acest lucru.

– Care sunt 3 accesorii care nu-ți lipsesc niciodată din geantă?

– Trusa cosmetică, portmoneul și telefonul.

– La acest shooting ai fost foarte obedientă, abordând un stil diferit de ceea ce porți. Cum ți s-a părut această experiență?

– Sunt mereu deschisă la asemenea provocări de stil pentru că  îmi place să mă redescopăr și să mă văd în oglindă altfel. De asemenea e atât de interesant să lucrezi cu stiliști profesioniști și să afli de la ei unele secrete în materie de fashion. În cadrul acestui shooting, m-am simțit mult mai expresivă, foarte sexy și sigură pe sine.  Nu pot să nu remarc și profesionalismul fotografului Ion Pleș Alexandru care a știut să-și facă meseria pe nota 10. În această ordine de idei, țin să apreciez look-ul artistic și neordinar în sacoul de culoare gri, asortat  cu acel colier geometric. Bineînțeles că această ținută este una în care nu aș ieși în stradă sau la emisiuni televizate, dar pentru un videoclip sau pentru un concert grandios cu efecte impresionante de lumini- ar fi foarte binevenită.  Articolele vestimentare din  Pro Fashion Boutique au croiuri interesante și stofe calitative. Mi-au plăcut modelele deosebite, exclusive chiar,  pe care nu le întâlnești în altă parte. Haine minimaliste, dar cu  finisaje  frumoase ce dau clasă și rafinament oricărui outfit.

– Ce proiecte sau colaborări pregătești pentru perioada următoare?

– În curând planific să lansez un nou duet cu bunul meu prieten și coleg de scenă Natan. De asemenea îmi doresc peste câteva luni să revin la proiectul ”Stil Nou„ de la „Moldova I” alături de toată echipa de stiliști. Sunt deschisă și la noi sesiuni foto și aștept din nou o provocare în acest sens.

 

Fashion Stylist: Ylianna Danko

Outfit: Pro Fashion Boutique, CC Grand Hall

Accessories: Bagatt Moldova, CC Grand Hall

Photography: Ion Pleș Alexandru

MakeUp: Chiticari Ecaterina  

Hair Stylist: Victoria Ghecrea