În perioada 10-12 noiembrie, la Centrul de Evenimente AGORA Iaşi, protipendada Iaşului şi a altor zone importante ale României s-a reunit pentru a urmări ediţia toamnă/iarnă a Festivalului Internaţional „Kasta Morrely 2016”.

Festivalul a aniversat 10 ani de la legalizarea ocupaţiei de Manechin, mulţumită proiectului de cercetare ieşean Kasta Morrely.

Pe podiumul festivalului ”Kasta Morrely” şi-au prezentat noile colecţii designeri de renume din Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Liban, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia şi România.

În deschiderea Festivalului ”Kasta Morrely ”Primarul Iașului domnul Mihai Chirica a felicitat inițiativa organizatorilor și a declarat că vrea să reînvie tradiția de mondenitate care a statuat Iașul ca prima capitală culturală a României.

kmfw-nov-2016-addy-van-den-krommenacker-4 kmfw-nov-2016-addy-van-den-krommenacker-5

Festivalul a prezentat în deschidere, conform tradiţiei, ultima colecţie ADDY VAN DEN KROMMENACKER, designerul Casei Regale a Olandei, intitulată “Forest”. În cadrul Galei Premiilor în Industriile Creative, ediţia a III-a, Addy van den Krommenacker a primit trofeul şi titlul “Designer de Onoare al Festivalului Kasta Morrely Fashion Week”.

MERLINA & TINA FASHION DIN BULGARIA a prezentat o colecţie spectaculoasă din cadrul ”Sofia Fashion Week 2016”. La colecţie s-a lucrat doi ani de zile, fiind realizată din pene naturale de raţă neagră, lebădă, păun şi alte păsări rare.

kmfw-nov-2016-adis-efect-3 kmfw-nov-2016-adis-efect-4

După ce a făcut senzaţie în luna septembrie la Dubai, casa de blănuri ”ADIS EFFECT BY ADRIANA MÂNDREANU” a lansat la ”Kasta Morrely„ noua colecție FW 2016-2017. Ţinutele de o frumuseţe unică au fost realizate în atelierele proprii din blănuri de vulpe argintie, nurcă și enot.

Designerul VICTORIA SAVA din Bucureşti a revenit pe podiumul de modă ieşean pentru lansarea noii sale colectii. Ţinutele au fost realizate în culori solide și reci, iar aplicaţiile 3D au subliniat, spre încântarea publicului, linia elegantă.

kmfw-nov-2016-victoria-sava-2 kmfw-nov-2016-victoria-sava-3

Într-un moment încântător de Teatru de Modă mini-manechinele Programului de Leadership pentru copii ”Kasta Morrely Kids” au prezentat colecţia de sezon ”NAN BY DANINA LINE„. Începând cu anul 2014, Danina Line este singurul producător român care deţine licenţa de a produce hăinuţe ”Disney”.

kmfw-nov-2016-nan-by-danina-line-2 kmfw-nov-2016-primar-iasi-mihai-chirica

Prima seară a Festivalului „Kasta Morrely” s-a încheiat cu celebrul designer din Azerbaijan, doctor în arte GULNARA KHALILOVA. Astfel, după prezentări de modă realizate cu succes în Rusia, Marea Britanie, Egipt, Turcia, China, unde a fost laureată cu cele mai mari premii, Gulnara Khalilova a încântat publicul ieşean, pentru prima dată în România, cu o colecţie inspirată de motivele tradiţionale.

kmfw-nov-2016-gulnare-xelilova-azerbaijan-5

Ediţia toamnă/iarnă a festivalului a continuat cu încă două seri spectaculoase prin colecţiile designeriilor români şi internaţionali prezentate pe scenă, cât şi prin invitaţii de marcă prezenţi în public.

Organizator: Asociaţia culturală ”Kasta Morrely„

Co-Organizator: Primăria Municipiului Iaşi

Partener Principal: BETTY ICE

Fotograf oficial: Marooni

Parteneri: Stra-Rom, Kolos Group, Giorgio Graesan by Decor Line

Hairstyle cu produsele: Z.One Concept, Make-up: Victoria Terenti Beauty School