Pentru unii 2015 a fost anul schimbărilor, dar pentru mine a fost anul evenimentelor fashion. Am înțeles că fiecare festival de modă are ceva de oferit, indiferent de țara unde este organizat acesta. Cunoști noi oameni, afli viziunile lor despre modă și stil, vezi care este tactica lor de lucru, ca apoi să te cultivi pe tine însuți, să înveți și să tragi concluzii. Un lucru este cert, de la fiecare fashion show revin cu noi impresii, cu o nouă experiență și noi cunoștințe.

DSC_0239

DSC_0250

În luna octombrie, am fost invitată la Iași, la primul festival internațional monden de promovare a trendurilor în modă, organizat de Asociația Culturală Kasta Morrely. Festivalul a reunit pe scenă creațiile designerilor români și internaționali, prezentând publicului colecțiile pret-a-porter și haute-couture.

Vezi care sunt cele mai reușite ținute prezentate în cadrul show-ului Ținute de Top I / Ținute de Top II.DSC_0231

Apreciez astfel de evenimente, deoarece ne pot oferi multe oportunități, fiind o șansă de afirmare pentru tinerii   creatori de modă.

Creative-Industries-Awards-Ylianna-Danko

 Cu regret la noi în țară nu există un domeniu fashion bine definit, iar astfel de festivaluri oferă posibilitatea designerilor din Moldova, inclusiv modelelor să evolueze pe plan profesional. Atât designerii cât și modelele pot face schimb de experiență, având oportunitatea de a cunoaște și de a învăța noi lucruri de la creatorii internaționali, inclusiv de la manechinele profesioniste din România.

Festivalul Internațional a găzduit și ediția a II-a a Galei Premiilor – Creative Industries Awards, în cadrul căreia au fost premiate personalități și consilieri de specialitate. Eu, la rândul meu am primit PREMIUL DE EXCELENȚĂ din partea colectivului proiectului de cercetare Kasta Morrely. Un premiu special pentru susținerea promovării performanței din industriile creative, în mass-media de profil. Un gest plăcut din partea organizatorilor, care m-a luat prin surprindere, motivându-mă să continui să fac ceea ce-mi place.Afis-Creative-Industries-Awards-2015 DSC_0191 DSC_0165

Pentru mai multe detalii accesați pagina oficială www.facebook.com / kastamorrelyfashionweek.com

Sponsor: Unica.md

Outfit: My London Shop

Str. Ștefan cel Mare 69, et. 2