Acum câteva zile în urmă fiind interogată de o jurnalistă mi s-a adresat întrebarea: În viziunea dvs. ce înseamnă o fată stilată?! La prima vedere este destul de simplu și clar, dar în practică puține femei reușesc să arate bine. De aceea, am decis să vă ofer 8 sfaturi cum să devii o femeie-exemplu pentru alţii.

 

Regula I – Ai grijă de aspectul tău fizic.

O femeie îngrijită este o femeie frumoasă, din acest motiv trebuie să acorzi o atenție sporită aspectului tău fizic, deoarece nu este îndeajuns să fii bine îmbrăcată, trebuie să arăți perfect din cap până-n picioare. Cel mai de preț accesoriu al unei femei este podoaba capilară. De aceea, ai grijă să ai un păr sănătos, frumos și bine aranjat permanent. Același lucru se referă și la tenul feței, manichiură ş.a. Învestește în produse cosmetice de calitate și nu ieși din casă niciodată nemachiată și nearanjată.

 

 

 

Regula II – Alegeți corect vestimentația în conformitate cu silueta.

Dacă vrei să fii o femeie cu stil, atunci trebuie să alegi doar acele articole vestimentare care te avantajează. Trebuie să știi cum să-ți pui în valoare punctele forte și cum să camuflezi micile imperfecțiuni ale corpului tău. Ca să arăți bine, haina trebuie să stea perfect pe silueta ta.

 

Regula III – Învață să asortezi cu gust culorile.

Ținând cont de faptul că în ultimii ani designerii ne propun o gamă coloristică destul de bogată, ar fi cazul să te înveți cum să asortezi corect culorile între ele. Acest lucru te va ajuta să ei decizia finală mai rapid și să arăți pur și simplu impecabil. Inspiră-te din reviste, internet, din colecțiile marelor case de modă sau ținutele Street style, propuse de fashion bloggeri. Important e să te inspiri, nu să copii!

 

 

Regula IV – Fii o individualitate.

Nu te lăsa influenţată sută la sută de tendinţe şi reguli, deoarece acestea sunt direcții orientative, care te ajută să-ți creezi stilul personal, dar nu o obligație. Trebuie să fii tu însuți să te regăsești, astfel în cât să inspiri pe cei din jurul tău cu stilul tău și felul de a fi. Ţine minte că doar o  individualitate poate dicta și schimba cursul modei.

 

Regula V – Fii imprevizibilă.

Chiar dacă ai un stil personal care te caracterizează, ai șansa să plictisești pe cei din jurul tău cu unul și acelaşi look. Fii imprevizibilă și încearcă mereu ceva nou. Nu te axa doar pe o singură direcție ci permanent mixează.

 

 

Regula VI – Gestionează corect banii.

Garderoba unei femei stilate cere investiții. Pentru ca să nu irosești banii pe nimicuri învață să gestionezi corect cheltuielile de shopping. Într-o anumită măsură ca să ai o garderobă bogată nu e neapărat să cheltui sume fabuloase de bani, e suficient să fii permanent cu ochii pe reduceri și lichidările de stoc. Astfel ai șansa să cumperi lucruri de calitate la un preț accesibil, nu uita și de magazinele outlet. Totodată periodic reinventează-ţi piesele mai vechi. Dacă nu ai capacități în croitorie și nici îndemânare, atunci apelează la serviciile unui croitor sau a unui stilist.

 

Regula VII-Pune accent pe calitate.

Degeaba ai dulapul plin de haine și încălțăminte dacă niciuna dintre acestea nu au personalitate şi nu au un aspect estetic plăcut. De aceea, investește în produse de calitate. Evită bijuteriile și articolele cu aspect ieftin și orientează-te pe modele clasice, care nu se vor demoda niciodată. Până la urmă nu contează cantitatea ci calitatea!!!

 

 

Regula VIII- Fii mereu în pas cu moda.

Cea mai vitală regulă pentru o femeie stilată este să fie mereu la curent cu ultimele tendințe. Trebuie să știi ce culori sunt în vogă, ce croieli, forme, stofe ş.a. Nu uita că tendințele nu se referă numai la haine, ci şi make-up, coafuri, accesorii ş.a

 

Text: Ylianna Danko

Poze: http://omeuvestidoverde.blogspot.com/

www.topdreamer.com

www.daikiri.net

www.thefashionspot.com

Orice articol de pe acest site poate fi preluat doar cu acordul scris al Y. Danko.